Läsarna: Så har Omni förändrat hur vi läser nyheter

"Jag älskar att jag kan styra nyhetsflödet"

Omni har på kort tid förändrat hur 100 000-tals svenskar läser nyheter.

En av dem är komikern och skådespelaren Peter Magnusson.

– Jag älskar att jag kan styra nyhetsflödet som jag vill. Det är det bästa med Omni, säger han.

För drygt ett år sedan lanserades den prisbelönta succéappen Omni. Och på kort tid fick den stort genomslag. Genom att samla alla mediers nyheter och perspektiv på ett och samma ställe ger appen dig bra koll på vad som händer – både i Sverige och ute i världen.

– Jag älskar att jag kan styra nyhetsflödet som jag vill. Det är det bästa med Omni. Jag tycker det är praktiskt att jag kan filtrera bort sådant som jag inte vill läsa om och att jag i och med det slipper en massa ointressanta nöjesnyheter. Den här funktionen är något jag saknade innan Omni fanns. Det borde vara självklart att det funkar så, säger Peter Magnusson.

Vilka ämnen läser du om i nyhetsappen?

– Jag är intresserad av nyheter generellt. Förutom just nöjesartiklar, så följer jag det mesta som händer. En annan bra sak med Omni är att man får uppdateringar från flera olika källor och internationella nyhetssajter. Jag kan inte så många språk, men läser i alla fall de artiklar som finns på engelska.

Hur ofta använder du Omni?

– Det går i perioder. Ibland kollar jag inte alls. Andra dagar går jag in en till två gånger om dagen. Precis som de flesta andra appar av den här typen så är Omni enkel att använda. Och just användarvänligheten ser jag som en självklarhet, säger han.

Ladda ner Omni till din iPhone

Ladda ner Omni till din Android


"Omni har förändrat hur jag läser nyheter"

Maia Hirasawa, sångerska och låtskrivare, Stockholm:

Varför gillar du Omni?

– Jag gillar Omni för att den är enkel och verkligen summerar alla nyhetssajter. Bra korta sammanfattningar så man kan ha koll på läget helt enkelt.

Hur har tjänsten förändrat din nyhetskonsumtion?

– Den har förändrat så att jag slipper gå in på alla olika nyhetssajter utan nu räcker det med en! Att Omni länkar artiklar från utländska tidningar tycker jag är särskilt intressant.

Ladda ner Omni till din iPhone

Ladda ner Omni till din Android


"Jag kollar Omni 6-10 gånger om dagen. Omni är oumbärlig"

Åsa Linderborg, författare och kulturchef på Aftonbladet:

– Jag kollar Omni cirka 6–10 gånger om dagen, det kan tyckas mycket, men det är otroligt tidsbesparande eftersom det mest väsentliga finns samlat på ett ställe.

Vad är bra med Omni?

– Omni är oumbärlig för den som inte vill missa de viktigaste nyheterna och debatterna.

Ladda ner Omni till din iPhone

Ladda ner Omni till din Android


“Omni har allt jag behöver veta samlat på ett ställe. Jag behöver inte längre öppna 15 appar för att få en bild av verkligheten”
Hanna Granebring, student, Stockholm
“Hur gjorde man innan Omni?”
Paulina Draganja, Stockholm
“Jag har slutat att använda andra appar. När det finns en sån som Omni så finns ju ingen anledning för mig att gå in på SVT:s eller DN:s nyhetsapp”
Martin Machnow, PR-konsult, Östersund

"Omni har ersatt alla andra nyhetsappar"

Lovisa Fhager Havdelin, projektledare Teskedsorden:

– Omni har ersatt alla andra nyhetsappar. Jag kan faktiskt inte minnas när jag gick in på en annan nyhetstjänst senast.

Vad är bra med Omni?

– Omni ger mig nyheterna i korta och koncisa sammanfattningar. Jag använder Omni dagligen, både privat och för att det krävs att jag har koll på inrikesnyheter i mitt jobb.

Ladda ner Omni till din iPhone

Ladda ner Omni till din Android


"Med Omni får jag bredden och utblicken i samhället"

Jan Larsson (S), var valgeneral för Socialdemokraterna och tidigare kommunikationsdirektör för Nordea och Göran Perssons statssekreterare:

Vad är bra med Omni?

– Politik är att vara nära människor. Då funkar det inte om jag vet allt om inrikespolitik men missat att Sverige spelar final i curling. Med Omni får jag reda på allt det viktiga som hänt, men jag får också koll på snackisarna.

Hur använder du Omni?

– Omni är perfekt för att scanna av vad som hänt. I mitt jobb har jag varit tvungen att ha koll på vad som händer. I min roll som valledare fick jag mycket specialriktade politiska nyheter men med Omni får jag bredden och utblicken i samhället.

Ladda ner Omni till din iPhone

Ladda ner Omni till din Android


“Omni väcker en lust att läsa mer. Jag använder Omni dagligen – jag är lite av en nyhetsknarkare”
Jessica Schedvin, moderat debattör
Omni ger mig klarsynt sammanfattning och möjlighet att ta mig direkt till nyhetens grundkälla inom en och samma app. Briljant!”
Ida Bellinder, studerande, Stockholm

"Jag börjar och slutar dagen med Omni"

Patrik Lundberg, författare och journalist, Malmö:

– Jag gillar verkligen Omni, nuförtiden börjar jag dagen med Omni och slutar dagen med Omni. Omni ger en bra överblick och det är lätt att få reda på mer om vad som hänt.

Vad är bra med Omni?

– Först tänkte jag säga att Omni är beroendeframkallande, men det har ju lite negativ klang. Så jag tycker att Omni är oberoendeframkallande, eftersom man alltid får flera källor på varje nyhet.

Ladda ner Omni till din iPhone

Ladda ner Omni till din Android


"That's all. Behöver inget mer"

Deeped Strandh, 44, creative planner, Borlänge:

Hur använder du Omni? – Så fort jag ska läsa nyheter. Använder den och Yahoo! News Digest-app och sen Flipboard och mitt Twitterflöde. That’s all. Behöver inget mer.

Hur har Omni förändrat hur du konsumerar nyheter? – Ganska radikalt. Extremt sällan som jag går in på nyhetssajter direkt. Och oftare som jag faktiskt läser originalartiklar istället för rewriteade versioner på svenska tidningar.

Om du fick bestämma och röja runt lite på Omni. Vad skulle du göra då? – En smart, självlärande personlig algoritm som gör att jag bättre kan få tag på det jag är riktigt intresserad av. Men som jag också enkelt kan stänga av och därmed få ett journalistiskt kuraterat flöde.

Ladda ner Omni till din iPhone

Ladda ner Omni till din Android


“Ärligt talat – om jag går tillbaka till de nyhetsappar jag använde tidigare tycker jag att de är röriga och otydliga. Omni har förändrat mina krav på nyheter”
Kajsa Dahlberg, Head of Digital, McDonald’s
”Omni är Sveriges bästa nyhetsapp. Snabb. Seriös. Opolitisk. 5 av 5 i betyg”
Roger Lindgren, Norrköping
”Omni har fått mig att konsumera medier jag inte ens visste fanns”
Johan Dahlberg, föräldraledig, Stockholm

"Omni är precis den nyhetstjänst jag inte visste att jag ville ha"

Paulina Modlitba Söderlund, 34, konsult i digital kommunikation och strategi, Stockholm:

– Omni är precis den nyhetstjänst jag inte visste att jag ville ha men som kommit att bli min primära nyhetskanal vid sidan av Twitter.

Hur har Omni förändrat hur du läser nyheter?

– För mig är den främsta funktionen att jag inte bara får tillgång till klassiska nyheter utan även nyheter hämtade från både populära svenska och internationella bloggar och sociala medier.

Vad är bra med Omni?

– Då jag själv jobbat med appar vet jag hur otroligt svårt det är att bli en av de 5–10 appar som folk återvänder till dagligen. Att Omni, jämte Twitter, Mailbox och Facebook, direkt blev den app jag startar så fort jag öppnat ögonen på morgonen är därför oerhört imponerande i mina ögon.

Ladda ner Omni till din iPhone

Ladda ner Omni till din Android


“Här kommer man mer ur sin egen filterbubbla”

Emanuel Karlsten, journalist, programledare och rådgivare digitala medier, Göteborg:

– Jag använder Omni både professionellt och privat, för att få en överblick över vad som händer. Det funkar väldigt bra. Det var en hög tröskel, men sedan jag kommit över den har det varit flytande och väldigt användbart.

Vad är bra med Omni?

– Att man hänvisar vidare, att man har minimalt komplex kring att man själv måste vara den som har storyn. Ett problem hos andra är att man vill äga läsaren. Det är grundstenen som Omni vilar på som är det jag uppskattar mest.

Hur har Omni förändrat din nyhetskonsumtion?

– Tidigare har jag förlitat mig på att rätt information kommer via sociala kanaler, att den delas till mig. Här kommer man mer ur sin egen filterbubbla.

Ladda ned Omni till din iPhone

Ladda ned Omni till din Android


"Omni har förändrat hela min nyhetsvärld”
Simon Holmberg, producent, Skellefteå
"Jag har aldrig läst så mycket nyheter som nu och det är tack vare Omni”
Emma Lindström, Stockholm
”Samlar allt viktigt under samma tak! Varje dag, varje timma. Så enkelt. Så bra!”
Jan Erik Levmo, programutvecklare