Sveriges bästa nyhetsapp har blivit ännu bättre

Omni har utsetts till Sveriges och Europas bästa nyhetsapp. Men Team Omni låter sig inte nöjas sig med det.
Nu har helt nya appar lanserats med ny design, bättre navigering och en lång rad nya funktioner.
– Vi har läsarna att tacka för nya Omni. Det är deras engagemang som gör oss världsledande, säger Markus Gustafsson, grundare och chefredaktör.

Ladda ner Omni till din iPhone

Ladda ner Omni till din Android

Omni har funnits i 1,5 år och har redan förändrat hur 100 000-tals svenskar läser nyheter. Omni är i dag Sveriges femte största nyhetstjänst i mobilen och har bland annat prisats som Årets Innovation samt Sveriges och Europas bästa nyhetsapp.

– Det farligaste vi kan göra är att känna oss nöjda. I stället har vi frågat läsarna vad vi kan göra bättre och byggt om apparna utifrån det, säger Markus Gustafsson, chefredaktör och grundare.

Nästan 1 500 nyhetsläsare har på olika sätt engagerats i utvecklingen av de nya apparna genom tester, enkäter och intervjuer. Ett 20-tal olika prototyper har byggts och testats på läsarna sedan årsskiftet.

Under sommaren har cirka 1 000 läsare testkört de nya apparna. Reaktionerna har varit översvallande. Enligt läsarundersökningar upplever en stor majoritet de nya apparna som klart bättre. Framför allt är det designen, strukturen och den tekniska prestandan som uppskattas mest.

– Vi har våra läsare att tacka för alla de här förbättringarna. Det är ju de som har styrt vad vi har utvecklat och hur, säger Markus Gustafsson.

Alla mediers nyheter i en app

Befintliga användare behöver inte oroa sig över att ett älskat koncept nu förändras.

– Nej, tvärtom. Omni-läsarna kommer att känna igen sig väl. Vår målsättning har varit att allt ska kännas nästan likadant, samtidigt som det är väldigt mycket bättre.

Det unika med Omni är att appen samlar alla mediers nyheter och perspektiv på ett ställe. Samtidigt skriver Omnis redaktion kärnfulla sammanfattningar av allt och gör det enkelt för den som vill fördjupa sig vidare.

Läsarna får en unik nyhetsöverblick med oändliga möjligheter till fördjupning med 1000-tals svenska och internationella källor. Lägg där till att Omni har bevisat sig vara snabbare på nyheter än alla andra svenska medier på “breaking news”.

Nästa generations nyhetsapp

Läsarna kan också ställa in sin egen nyhetsmix. Mindre sport? Mer utrikes? Det bestämmer du själv. Dessutom har en rad nya smarta funktioner lagts till i de nya apparna efter önskemål från läsarna. – Den mest iögonfallande förändringen, utöver färg och form, är kanske stjärnan som nu finns framför nyheter och ämnen. Det är med stjärnan som man enkelt lägger upp sina bevakningar, säger Catarina Smedshammar, UX-expert och ansvarig för användartesterna. De allra största förändringarna syns dock inte för läsarna, utan har gjorts ”under huven”. Rent tekniskt har apparna byggts om helt och är nu byggda native, alltså på telefonernas eget språk, för iPhone respektive Android. Hybridappen med html-vyer har helt övergivits. – Att gå från hybrid till native är nödvändigt för att ge nästa generations nyhetsupplevelse. Det ger en helt annan prestanda och snabbhet än vad nyhetsläsare är vana vid, säger Alexander Nordström, tech lead på Omni.

Nyheterna i nya Omni

Ladda ner Omni till din iPhone

Ladda ner Omni till din Android