Prisregn över Omni:
Sveriges bästa nyhetsapp

Sveriges bästa nyhetstjänst. Europas bästa nyhetstjänst. Årets Innovation i mediebranschen. Det har varit ett fantastiskt prisregn över nyhetsappen Omni sedan lanseringen.

Ladda ned Omni gratis till iPhone

Ladda ner Omni gratis till Android

Utvecklingen av Omni började med att svenska nyhetsläsare intervjuades över frukostar. Varje dag gicks en ny läsares nyhetskonsumtion igenom. Nyhetsdygnen kartlades, minut för minut.

– Vilken är den första appen du öppnar? Varför? Vad läser du på bussen? Du nöjer dig inte med en nyhetssajt, varför? Allt det där gick vi igenom. Ganska snart blev det uppenbart att många inte är riktigt nöjda med dagens nyhetssajter och att det finns andra och bättre sätt att läsa nyheter på, säger Markus Gustafsson, chefredaktör och grundare.

Resultatet blev ett helt nytt sätt att uppleva nyheter: Omni. På 1,5 år har Omni blivit en av de största nyhetstjänsterna i mobilen i Sverige och brukar ligga på topp-3 i App Store som en av de mest nedladdade nyhetsapparna.

Omni har cirka tio redaktörer som sitter dygnet runt i nyhetsflödet. De samlar nyheter, perspektiv och infallsvinklar från 1000-tals svenska och internationella medier.

Med Omni får öäsarna alla nyheter och perspektiv – i en app. Dessutom ger Omni sammanfattningar av alla nyheter och unika möjligheter till fördjupning.

Redan när första testversionen av Omni fanns ute utsågs tjänsten till Årets Innovation i mediebranschen. Det var Tidningsutgivarna och tidningen Medievärlden som gav utmärkelsen med motiveringen "Omni lägger sig som en guidande matris över nyhetsflödet – med användaren i centrum. Du får det innehåll du väljer. I din älskade mobil. Utvalt. Snyggt. Enkelt. Genialt”

I april förra året utsågs Omni till Europas bästa nyhetstjänst i mobilen av publisherorganisationen WAN-IFRA. I november utsågs Omni till Sveriges bästa nyhetstjänst i mobilen på Mobilgalan på Berns i Stockholm.

– Att vi då dessutom petade ner alla veteraner från tronen – såväl de stora morgontidningarna som kvällstidningarna – kändes som ett fint kvitto på att vi nu är på allvar är på väg att förändra den svenska mediebranschen.

Nu i vår utsågs Omni dessutom till Årets Bästa Nyhetssajt på Internetworld Topp 100, som arrangeras av tidningen Internetworld. Även då petades veteranerna ner från tronen.

– Det är förstås oerhört roligt med alla dessa fina priser. Men det som betyder mest för oss är all den fina feedback vi får från läsare vars nyhetskonsumtion vi har förbättrat och drastiskt förändrat.

Ladda ned Omni till iPhone

Ladda ner Omni till Android